top of page

BRIGÁDY na hřišti při ZŠ Vančurova



Zima je snad konečně pryč a příští týden slibuje pěkné počasí včetně víkendu. Jistě jste si všimli, že hřiště při ZŠ Vančurova prošlo během února a března zásadními změnami - byly vykáceny topoly, které ohrožovaly bezpečnost dětí sportujících na hřišti a atletické dráze. Tato již dlouho žádaná změna nám současně umožní postupně rozšířit hřiště na oficiální rozměry i pro mládežnickou kategorii U13! Nechali jsme vytrhat obrubníky v zatáčkách atletické dráhy, v následujícím týdnu zmizí i zbytek obrubníků v rovinkách, aby tak mohla prozatím vzniknout rovná plocha, na které budeme schopni odehrát několik jarních zápasů v kategorii U8 a U9 (viz rozpis). Další větší stavební úpravy nás čekají o letních prázdninách.


Po zimě je hřiště potřeba uvést do provozuschopného stavu. Nikdo z nás se nechce brodit spadaným listím a zakopávat o plevel. Proto jsme se v kuloárech dohodli, že přistoupíme k osvědčenému systému brigád, díky nimž si hřiště a okolní plochy upravíme, abychom se zde cítili dobře.


V úterý 21. 3. bude do areálu přistaven firmou TESPRA kontejner na listí a vyhrabanou trávu.

První brigády budou probíhat v následujících termínech:


ČTVRTEK 23. 3. od 15:00 - 19:00 hodin PÁTEK 24. 3. od 14:00 - 19:00 hodin SOBOTA 25. 3. od 9:00 - 13:00 hodin NEDĚLE 26. 3. od 9:00 - 13:00 hodin


Hlavní úkoly:

  • vyhrabat z meze a prostoru u domácí mety lis

  • vykopat patky pro sloupky pálkařského tunelu

  • zabetonovat tyto sloupky, natáhnout lanka, zavěsit síť

  • pokrýt plochu v tunelu starými koberci (kdo má a chce se zbavit, děkujeme předem)

  • vyrovnat atletickou dráhu a zavést a udusat strojem

  • rozvozit antuku, která bude přivezena z tenisových kurtů (zejména domácí meta a kolem každé mety)

  • vystavět oplocení (začneme plotem do meze za první metou)

  • připravit prostor pro vybetonování základové desky pro střídačky


Protože ekonomicky nejvýhodnější je výstavba hřiště svépomocí, rozhodli jsme se nejprve sehnat přes rodiče, známé a přátele baseballu co nejvíce materiálu, který nám umožní přestavbu provést i bez dodavatelské firmy. Na schůzce rodičů Vám rozdáme seznam potřebného materiálu a stavebních úprav, které v dohledné době budeme na hřiště potřebovat. Věřím tomu, že řada z Vás má známé, co mají známé, co jsou schopni ledacos zařídit nebo dodat. Řada týmů takto vybudovala celé areály, pojďme se o to samé pokusit i v Hodoníně!


Akutně potřebujeme zajistit dvě věci - přivést elektřinu do prostoru u střídačky a zajistit vyvrtání studny, která nám umožní závlahu hřiště, pokud je schopný nám někdo z vás v tomto ohledu pomoci, dejte mi prosím vědět.


Pro větší přehled, dejte prosím SMSkou info, zda a kdy dorazíte brigádničit na field, ať můžeme zajistit pro Vás dostatečný pitný režim a svačinku ;-). Díky za Vaši ochotu a čas a těším se, že se potkáme na hřišti u Vančurky!


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page