top of page

Premiérový KRON CUP U8 vybojovali DRACI BRNO!


Nedělní odpoledne patřilo na Hodonínsku baseballu osmiletých hráčů - v krásné, zánovní hale v Dolních Bojanovicích jsme uspořádali turnaj v T-ballu. Naše pozvání přijaly zvučné celky - Draci Brno a Nuclears Třebíč, kteří každoročně obsazují přední příčky v rámci České republiky! Pro naše hráče to byl naopak křest ohněm, neboť 9 z 12 hráčů neodehrálo doposud žádné, ani přípravné utkání... Z turnaje se na poslední chvíli musel kvůli chřipkové epidemii odhlásit celek Pelicans Bučovice.


Nováčkovskou daň jsme zaplatili hned v první zápase, když jsme nestačili na výborně pálící a běhavé hráče Nuclears. Naše děti se ale postupně rozkoukávaly, zvykly si na prostředí, rozmístění met a fandící publikum. Poté následovala svačinka, něžná náruč rodičů a za hodinu jsme šli na věc znovu. Tentokrát už o poznání v jiném rozpoložení - baseball nás začal opravdu bavit, pochopili jsme, že když budeme pálit a soustředit se, jsme schopni držet krok s kýmkoliv! Rázem je výkon o poznání veselejší, získáváme jistotu v běhu po metách a hned je výsledek přijatelnější. S Draky prohráváme 6:11.


V druhém kole zápasů už proti Třebíči nastupuje "úplně jiný tým". Na našich hráčích je radost ze hry přímo hmatatelná. Hecují se, fandí, ženou se kupředu a dlouho s Nuclears drží velmi solidní výsledek. Závěr zápasu nás zkušenější Třebíč sice přehrává, nicméně to nikoho netrápí. Všichni už máme v hlavách poslední zápas s Draky. S jakým nadšením do utkání jdeme, potvrzuje výsledek 12:14, který hovoří za vše... i takový celek jsme schopni pořádně potrápit. Snad v každém zápase se blýsklo několik našich hráčů, ať už krásným zákrokem v poli, nebo tvrdým hitem do zadního pole... Každý si našel svůj okamžik, kdy vynikl, sklidil potlesk a na který bude dlouho vzpomínat!


Kdo v Bojanovicích byl a viděl naše nejmenší hráče bojovat, pochopil, že o budoucnost hodonínského baseballu se nemusíme obávat - tento tým ještě všem ukáže, kde se hraje dobrý baseball!

Děkujeme touto cestou všem, kteří se na uspořádání tohoto turnaje podíleli - firmě KRON.SK, která věnovala krásné poháry a perníkové medaile, vedení ZŠ Dolní Bojanovice, které nám umožnilo turnaj v tělocvičně uspořádat, rodičům a fanouškům za podporu při všech zápasech a zejména děkujeme hráčům za bojovný přístup a nasazení a přejeme všem úspěšnou baseballovou sezónu 2017!

JSME KDO? JSME TÝM! JSME HODONÍN!!!!

Kompletní fotogalerii z turnaje najdete na naší klubové Zoneramě... https://www.zonerama.com/OilersHodonin/Album/2746059

Výsledky turnaje: Oilers vs. Nuclears 7:23 Nuclears vs. Draci 5:15 Draci vs. Oilers 11:6 Nuclears vs. Oilers 19:11 Draci vs. Nuclears 13:12 Oilers vs. Draci 12:14

Konečné pořadí: 1. DRACI BRNO 2. NUCLEARS TŘEBÍČ 3. OILERS HODONÍN


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page