top of page

Jedenáctky druhé ve Skalici!

O uplynulém víkendu se ve Skalici odehrál druhý díl zimní série turnajů O záhorácký pohár. Pořadatelem byl domácí klub Outmen Skalica a všechna utkání proběhla na palubovce tělocvičny Střední zdravotnické školy. Trojici tradičních účastníků doplnil tentokrát maďarský celek Janossmorja Rascals.




Náš tým zajížděl do města za řekou Moravou v oslabené sestavě, neboť z 16ti nominovaných hráčů bylo trenérům k dispozici pouhých deset. Přesto jsme od úvodního zápasu podávali zejména v obraně kvalitní výkony, které nám umožnily držet krok i se silnou Skalicí.

OILERS Hodonín vs. OUTMEN Skalica 6:6

Úvod zápasu patří Skaličanům, kteří se postupně po několika našich chybách v obraně a velmi aktivní hře na metách dostávají do vedení, jež je po 3. směně dokonce 5:1. Pak ale přichází náš velký obrat. Postupně se srovnáváme s kvalitním nadhoze soupeře, zaplňujeme mety a dostáváme Outmeny pod tlak. Ti opakovaně chybují a posadí nás na koně. Doslova si vydřeme obrat - celý zápas skvěle hází Ríša (39 striků, 19 ballů) a před poslední směnou vedeme 6:5! V závěrečné směně dokáže skalický Nikolas Nespala ještě doběhnout pro vyrovnávací bod, to je však z pohledu změn ve skóre vše, a tak utkání po 75 minutách hry končí spravedlivou remízou 6:6.


ANGELS Trnava vs. OILERS Hodonín 1:7


Slovenského mistra jsme porazili již na prvním turnaji a také tentokrát se nám proti Angels daří! Na kopci opět čaruje Leon a drží soupeře v šachu - 40 striků - 21 ballů je velmi slušnou vizitkou. Když k tomu přidáme probuzení na pálce a agresivní baserunning, nemohl zápas skončit jinak, než našim vítězstvím 7:1. Oproti prvnímu zápasu se do hry zapojit i Mára a dokázal, že v sestavě se s ním musí počítat. Díky výhře Skalice nad Trnavou a Trnavou nad Maďary, je jasné ještě před posledním utkáním dne, že 4 body z úvodních zápasů nám předčasně zajistily druhé místo v turnaji.




OILERS Hodonín vs. JANOSSMORJA Rascals 1:17


Skóre možná až příliš kruté, nicméně průběh utkání k ničemu jinému nesměřoval. Svižnější maďarský nadhazovač s velmi dobrou kontrolou nadhozu dělal našim pálkařům velké problémy a prakticky celý zápas nás nepustil do hry. V poli děláme chyby jak začátečníci a na hráčích leží deka. Maďaři hrají v euforii a směřují za svým jediným vítězstvím na turnaji. Pomalejší nadhoz Toma střídáme za rychlejšího leváka Kubu, nicméně ani tento moment nenastartuje obrat. Po utrápené hře podléháme rozdílem třídy a máme zase na čem pracovat... Chceme-li držet krok se silnějšími celky v regionu Jih, nemůžeme si takové chyby dovolit.



Ačkoliv druhé místo v turnaji vypadá lichotivě a hráče je třeba pochválit za velmi dobrou hru v obraně i agresivní hru na metách, je úspěšnost na pálce proti rychlejším nadhazovačům, časování a selekce nadhozů prozatím daleko za očekáváním. Šanci na reparát budou mít naše jedenáctky za měsíc, když se v sobotu 4. března představí na silně obsazeném turnaji v Hrotovicích. Závěrem bych rád poděkoval pořadateli za skvěle připravený turnaj a rodičům a fanouškům našeho klubu za vytvoření úžasné baseballové kulisy!



Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page