top of page

Hráči U11 vybojovali 3. místo na "záhoráckém turnaji" ve Skalici

Skalická tělocvična Střední zdravotnické školy se v sobotu 14. ledna stala dějištěm prvního turnaje "O pohár Záhoria". Za účasti čtyř týmů zde bojovala kategorie jedenáctiletých hráčů, přičemž povolen byl start i ročníkům narození 2005.


Turnaj v tělocvičně, která svými rozměry bohužel nedosahuje potřebných rozměrů pro regulérní rozměry hřiště, jsme brali hlavně jako dobrou prověrku pro nadhazovače a pak agresivní baserunning. S ohledem na krátkou vzdálenost nadhozu, která se pohybovala kolem 10,5 metru nebylo v silách většiny hráčů prosadit se na pálce proti rychlému nadhozu. Diváci, kteří vytvořili na turnaji hráčům důstojně hlučnou kulisu, proto příliš odpalů neviděli.




OUTMEN SKALICA vs. OILERS HODONÍN 9:5


Do prvního utkání nastupujeme s Ríšou Pařízkem na kopci a ten drží od počátku skalické pálkaře v šachu. Hází výborně a když je po cca 60 nadhozech střídán, má v tu dobu na počítadle 39 striků!

Ve třetí směně navíc otáčíme třemi doběhy po výborné práci na metách na stav 5:4 v náš prospěch a jsme v laufu. V tu chvíli střídáme nadhoz. Důvodem střídání je šetření ruky mladičkého hráče a především rozložení zátěže na další nadhazovače. Zápas dohazuje Tom Dobrovolný, který se však na kopci tentokrát hledá a končí utkání se záporným poměrem 13 S + 18 B. Přesto získává další cenné zkušenosti a to je hlavním cílem právě těchto zápasů. Soupeři se díky několika BB daří zaplnit mety a odskočit nám až na konečných 9:5. Nevěšíme ale hlavy, další zápas nás čeká hned v zápětí proti mistrovi Slovenska - celku Angels Trnava.



ANGELS TRNAVA vs. OILERS HODONÍN 1:3


Druhý zápas je krásnou bitvou skvělých nadhazovačů. Na naší straně drží Leon po celý zápas soupeře v šachu, nakonec jediný hit stojí za doběhem Trnavy. My naopak těžíme z trpělivosti našich pálkařů a následně agresivnímu běhu po metách. Využíváme dokonale malá rozměry hřiště a stav 3:1 už nepustíme. Bilance Leona? 58 x STRIKE - 22 x BALL... parádní práce a velká gratulace!


OILERS HODONÍN vs. NUCLEARS TŘEBÍC 4:11


K poslednímu utkání celého turnaje nastupujeme pozdě odpoledne a projevuje se to na naší koncentraci. Přesto hned v úvodní směně nadělujeme Třebíči 2 body. Další dva - tedy obsazenou 2. a 3. metu už domů dotáhnout nedokážeme. Na kopci se jako starter představuje Alex Vavřina, pro kterého je to vůbec první zápas. Alex se bohužel zatím pere s přesností svých fastů a tak je po 45 nadhozech střídám (25 S - 20 B). Na kopec přichází na chvíli Nikča (20 nadhozů), ale není to stále ono, soupeř získává několik BB a zvyšuje vedení. Utkání dohazuje Kuba Miklík a je úspěšnější než jeho předchůdkyně. V poslední směně ještě korigujeme skóre na konečných 4:11 a v turnaji končíme na třetím místě.



Závěrem je třeba říci, že se nám díky tomuto turnaji odkrylo množství chyb, které naši hráči dělají zejména na pálce, a na jejichž odstranění musíme ihned začít pracovat. Pochvalu si hráči zaslouží za bojovnost a agresivitu v útoku! Děkujeme tímto pořadatelského klubu Outmen Skalica za organizaci turnaje a těšíme se na další kolo, které proběhne ve stejné tělocvičně v sobotu 4. února 2017.







Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page