top of page

Druhý turnaj U9 v Hrotovicích (17. 12.)

Svůj druhý turnaj mají za sebou naši hráči do devíti let - uskutečnil se v sobotu 17. prosince v Hrotovicích u Třebíče a byl jakousi tečkou za baseballovým rokem 2016.


Hlavním cílem na tomto turnaji bylo začít sehrávat nově se rodící tým, který tvoří jednak 5 hráčů loňských U8 a jednak 8 nováčků, kteří s baseballem začali teprve na podzim letošního roku. Všichni tak měli jedinečnou možnost si ve třech utkáních s kvalitními soupeři vyzkoušet, co už se na trénincích dokázali naučit a v čem je ještě třeba pořádně zabrat.




První utkání jsme sehráli s pořadatelským týmem Nuclears Třebíč od 9:00 hodin, což pro nás znamenalo velmi brzké sobotní vstávání kolem 6. hodiny ranní. Tato skutečnost se bohužel podepsala pod poněkud ospalý výkon v úvodu. Přesto nehrajeme úplně zle, velmi příjemně (hlavně na pálce) překvapuje Ota Kučera, který dvěma dlouhými odpaly získává s přehledem dvakrát metu. Stejně pozitivní výkon na pálce předvádí i Filda! Další nováčci bohužel bojují s odpalem proti nadhozu trenéra, na který ještě nejsou navyklí díky využití stativu v úvodních měsících tréninku. Přesto švihově to není špatné a potenciál je zde určitě obrovský! První zápas končíme nakonec po řadě chyb v obraně a slabší pálce porážkou 8:11.


Po dobrém obědě nás čeká ještě silnější soupeř - Draci Brno! Již probuzení dokážeme se soupeřem držet krok 3,5 směny. Poté začnou Draci pálit do zadního pole, které máme složené výhradně z nováčků a bodově začnou našim klukům utíkat až na konečných 12:2. Přesto úvod zápasu ukázal, že při maximální koncentraci na utkání a dodržování stanovených pokynů, jsme schopni držet krok s každým soupeřem!


K poslednímu zápasu dne nastupujeme proti rakouskému soupeři - celku Vienna Wanderrers. Baseball zažívá u našich jižních sousedů v posledních letech boom, vznikají nové kluby, které se díky blízkým vzdálenostem s našimi hranicemi stále více zúčastňují turnajů na našem území. Vídeň se prezentovala velmi dobrým baseballem už na Z-Cupu v Brně, kde jsme ve velmi napínavém utkání dokázali vybojovat těsné vítězství 12:10. Tentokrát nám soupeř porážku oplatil, nicméně zápas to byl opět velmi vyrovnaný. Dlouho vedla Vídeň 3:2, poté jsme otočili na 5:3, abychom následně schytali příděl 4 bodů v jedné směně a nakonec prohráli 6:9. Velká pochvala našim hráčům za bojovnost, se kterou vzdorovali velmi slušné pálce soupeře! O kvalitě rakouského celku svědčí i následná výhra nad Nuclears v poměru 12:9! Nás může těšit zájem trenérů Vídně odehrát s námi v rámci jara několik přípravných utkání na území hlavního města Rakouska! Už nyní spřádáme se Slávkem plány na zájezd do Vídně, který by byl vrcholem přípravy na Supercup U10 (termín bychom rádi zvolili konec dubna)!


Turnaj jsme tedy zakončili bez jediné výhry, nicméně pozitivních momentů se i tak najde hned několik. Všichni hráči zasáhli do všech utkání, zápasy si užili a ověřili si, že bez poctivého a pravidelného tréninku to nepůjde ;-) V posledním týdnu školy dostali hráči od tréninků volno, aby si odpočinuli a měli dostatek času na regeneraci po náročném podzimu i úvodní části zimní přípravy. Naplno se kolotoč tréninků a turnajů rozběhne opět po Novém roce, kdy všichni hráči absolvují v úterý 3. ledna první trénink v roce 2017! Díky všem rodičům za hlasitou podporu na turnaji a tradičně výbornou péči o hráče! Užijte si poklidné vánoční svátky a rodinnou pohodu se svými nejbližšími a budeme se těšit na viděnou u dalších turnajů v roce 2017!


Martin


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page