top of page

Horská baseballová klinika a Startovací klinika 2016 - první informace

Vážení trenéři, milí rodiče,


jak jsem Vás již informoval na členské schůzi, také v letošním roce se budeme účastnit Horské Baseballové kliniky pro trenéry, která proběhne opět ve druhé polovině ledna v Jeseníkách. Podle předběžných rozhovorů počítám s účastí minimálně tria - Uhýrek, Předinský Jr. a moje maličkost. V případě Vašeho zájmu, času a ochoty budu pochopitelně rád, když nás vyrazí více!


Druhá nabídka směřuje k Vám - rodičům. Velmi si vážíme Vaší ochoty nám pomáhat při vedení baseballových tréninků, proto bychom Vám rádi nabídli možnost zúčastnit se prvního ročníku tzv. startovací kliniky, která letos proběhne v polovině měsíce března v Litomyšli. Níže uvádím dopis hlavního organizátora této kliniky, Romana Lipavského, z baseballového klubu Cannibals Šumperk. Věřím, že Vás tato nabídka zaujme a několik z Vás se této akce zúčastní. Jak jsem slíbil, budeme hledat cestu, jak Vám za klub finančně s poplatkem pomoci.


Předběžní zájemci o nováčkovskou, případně Horskou baseballovou kliniku, dejte mi prosím vědět do 5. listopadu, nedlouho potom bude zpřístupněno přihlašování na obě akce.



Z článku Romana Lipavského:


Protože se každý rok snažíme vyjít vašim podnětům a požadavkům vstříc, připravujeme na letošní zimu a jaro ne jednu kliniku, ale rovnou dvě. Vyslyšeli jsme vaše požadavky a kromě tradiční Horské baseballové kliniky vám nabídneme 1. ročník tzv. startovací kliniky – oficiálně Rookie coaches clinic.


Termíny, místo:


20. – 22. 1. 2017 Ostružná pod Ramzovským sedlem v Jeseníkách

17. ročník HORSKÁ BASEBALLOVÁ KLINIKA


Již tradiční sestava organizátorů pro vás chystá opět Horskou baseballovou kliniku, která se letos ponese na české vlně. Letošní rok byl plný významných baseballových akcí a turnajů a my oslovíme co nejvíce trenérů a koučů, kteří se na těchto akcích podíleli. Kromě tradičního času a místa bude zachován i systém rozdělení přednášek pro zkušené trenéry a ty, kteří působí v baseballu teprve krátce.


17. – 19. 3. 2017 sportovní areály Litomyšl (východní Čechy)

1. ročník ROOKIE COACHES CLINIC (startovací klinika)


Letos poprvé připravujeme pro začínající trenéry a trenéry mládežnických kategorií speciální kliniku, která bude zaměřena na přípravu nových trenérů s možností získání akreditované 3. trenérské třídy. Přednášky a praktické tréninky budou doplněny spoustou důležitých informací pro přípravu koučů a asistentů trenérů, kteří začínají pracovat s týmy na mládežnických úrovních (vhodné i pro rodiče baseballistů).

Co nebude chybět: praktické tréninky, psychologie dětských kategorií, příprava tréninku, první pomoc, fyzická příprava, vedení tréninku ve spolupráci s hlavním koučem, hry na stmelení kolektivu, pestrost tréninku a mnoho dalších.

Celá klinika se odehraje v překrásné starobylé Litomyšli ve východních Čechách. Podíváte-li se na mapu, zjistíte, že toto město je téměř uprostřed republiky. Je to lokalita výborně dostupná po silnici i železnici pro týmy z Čech i Moravy. Podařilo se nám zajistit velmi hezké ubytování a stravování na moderním internátu jedné místní střední školy uprostřed nádherných sportovních areálů (bazén, hřiště, tělocvičny, sauna – vše dostupné do 5 min chůze).


Protože je pro všechny týmy důležitá i ekonomická stránka těchto školení, budeme se snažit vyjednat a zachovat stejné cenové podmínky jako v minulých letech (pozn: cca 2,5 tis. Kč)


Na programu v současné době pracujeme s několika předními trenéry a kouči a konečnou verzi, včetně možnosti přihlášení vám předložíme na stránkách HBK. Nové stránky vytvoříme i pro první ročník, tzv. startovací kliniky v Litomyšli. O spuštění stránek vás budeme informovat e-mailem.

Už teď se na vás všichni moc těšíme a přejeme si, aby letošní kliniky byly stejně úspěšné, jako ty předchozí.


Za všechny pořadatele se na vás těší Roman Lipavský


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page