top of page

Oilers U9 čtvrtí na Mistrovství České republiky!

Hned první účast na Mistrovství ČR v historii klubu dokázali naši hráči přetavit ve fantastický úspěch, když v Blansku vybojovali mezi 13 týmy skvělé 4. místo! Naplno tak zúročili jedenáct měsíců tvrdé práce na hřišti i v tělocvičně.

Do Blanska jsme odjížděli ve stabilní sestavě, která nastupovala v průběhu jarní části sezóny k zápasům regionálního přeboru. Naším hlavním cílem bylo postoupit ze základní skupiny C tím, že porazíme minimálně Pipas Brno. Důvod a motivaci jsme měli dvojnásobnou - právě utkání s Pipas totiž současně rozhodovalo o tom, který tým skončí v rámci regionálního přeboru U9 - JIH na 5. místě. Stav série byl totiž po úvodních utkáních z Kyjova 1:1. Tým na MČR vedl jako hlavní kouč Slávek Uhýrek a už páteční zápasy ukázaly, že si do Blanska rozhodně nepřijel uklidnit nervy :-)

Jak jsme procházeli turnajem?

Pátek 9. 9.

Oilers Hodonín vs. Pipas Brno 11:10

Tak tenhle zápas nebyl pro slabé povahy - byl to nervák se vším všudy, ve kterém jsme dokázali o vývoji utkání rozhodnout během dvou směn po sobě, které jsme ukončili stavem 5:0. Mohlo by se říct, že tímto byl náš cíl splněn... Ale tento TÝM měl na mnohem víc!

Oilers Hodonín vs. Rytíři Trutnov 9:7

V úvodních dvou směnách se rychle dostáváme do vedení 9:2. Soupeř nepálí, potýká se slabším nadhozem. Nicméně poté dvě směny končíme bez bodů, když zoufale pálíme "kopce" do soupeřova vnitřního pole a rázem posadíme Rytíře na koně. Ti se chopí šance a alespoň kosmeticky upravují na konečných 9:7 v náš prospěch. Máme tak jistotu, že v sobotu budeme hrát o první a tím i výhodnější pozici v základní skupině.

Sobota 10. 9.

Zápas o 1. místo ve skupině C: Oilers Hodonín vs. Rytíři Trutnov 4:3

Souboj obran, tak by se dal nazvat zápas o první místo ve skupině, kde za hodinu hry na ukazateli skóre přibude dohromady pouze 7 bodů, což je v mládežnických kategoriích neobvyklé. Rytíři zlepšili pálku a více hozených striků dokázali přetavit ve více hitů. Naše obrana však funguje jako dobře namazaný stroj a hrajeme jeden hezčí aut než druhý, a tak na konci jsme šťastnějším týmem. Tato výhra rozhoduje o našem dalším soupeři, kterým budou Wolfs Domažlice.

Čtvrtfinále: Oilers Hodonín vs. Wolfs Domažlice 14:11

Pálkařský souboj se vším všudy. Jeden tvrdý hit střídá druhý, obě obrany pod tlakem chybují, a tak je skóre relativně vysoké. Domažlice v základní skupině rozstříleli Kotlářku Praha (11:3) i Arrows Ostrava (13:11), avšak na naše kluky byli krátcí. Po fantastické výhře 14:11 postupujeme mezi nejlepší čtyři týmy v České republice! Euforie a nadšení jsou na vrcholu, hráči hnáni bouřlivým publikem složených z rodinných příslušníků si užívá nejopojnější chvíle této sezóny! Pro tyhle okamžiky jsme rok tvrdě dřeli!

Neděle 11. 9.

Semifinále: Olympia Blansko vs. Oilers Hodonín 9:7

Do utkání s Blanskem vstupujeme jako outsider. Nicméně rozdíl mezi oběma celky není už tak propastný jako v úvodu zimní přípravy, kdy jsme s baseballem začínali. Naopak. Směny končíme vždy zahráním třech autů. Domácí celek však postupně přidává bodík k bodíku, až je skóre 9:2. V tu chvíli se zdá, že je o vítězi a postupujícím do finále rozhodnuto. To by ale nebyli Oilers, aby zápas zabalili! V závěrečných dvou směnách nedovolíme soupeři vůbec skórovat, což nás nakopne. Žene nás fantastické rodičovské publikum, které dostává do varu naše představení na pálce - jeden tvrdý odpal střídá druhý, vytváříme si ohromný tlak, který řádně vykolejí rozjetý blanenský vlak! Skóre se rázem začíná přibližovat. 3:9...5:9...7:9.... Blansko si bere time-out a kouč uklidňuje své nervózní svěřence. Tohle favorit nečekal. Při obsazené první metě přichází na pálku Kuba. První nadhoz, rychlý švih a míč letí hluboko do zadního pole. Když už se zdá, že z toho budou dva body, vloží v posledním okamžiku do dráhy míčku blanenský zadopolař rukavici a s notnou dávkou štěstí důležitý míč chytá. Místo srovnání stavu je tak pálkař aut a finálový sen se rozplývá. Přesto sklízíme obrovské a zasloužené ovace a to i domácího publika, které vidělo jedno z nejhezčích utkání celého mistrovství.

Pozn.: Olympia Blansko nakonec ve finále rozpálí Draky Brno 11:5 a vyhrává titul Mistrů ČR!

Zápas o 3. místo: Hroši Brno vs. Oilers Hodonín 10:2

Každý trenér, který někdy musel motivovat hráče po prohraném semifinále, ví, jak přetěžký úkol to je. Nahradit slzy úsměvem a místo zklamání naordinovat hráčům ztracenou sebedůvěru a bojovnost, to je úkol hodný šamana... Když si k tomu přičtete teplotu přesahující už třetí den po sobě 30 stupňů ve stínu, je jasné, že nás nečeká žádný lehký zápas. Hroši jsou od počátku finále lepším týmem. Mají více sil a oproti prohranému semifinále s Draky jsou najednou na pálce jako polití živou vodou. Několika dlouhými odpaly překvapují naši obranu a skóre pomalu, ale jistě roste ve prospěch brněnského celku. I díky únavě a nezkušeným rozhodčím už je utkání z naší strany hodně nervózní. Konečný stav 2:10 je tak spíše odrazem rozpoložení týmu než obrazem toho, na co proti Hrochům máme. Přesto po utkání závěrečná slova trenérů směrem k hráčům znovu vyzdvihují historický úspěch, kterého se nám podařilo společně dosáhnout! Vždyť 4. místo v České republice, to je naprostá bomba!

Slovo trenéra, Slávka Uhýrka:

Víkendové MČR U9 se podařilo s OBROVSKÝM úspěchem. VELKÁ pochvala pro všechny hráče v poli a taky Matouše a Fildu. I když nehráli v prvních zápasech , obdivuhodně podporovali všechny z lavičky a svůj podíl na boji o umístění měli i oni velký. Tým držel pospolu jako hodinky a to i mimo hřiště.

Dál bych chtěl poděkovat rodičům. Za pomoc při potřebách hráčů, jídlo, zápisy o utkání, ohlídání pořadí na pálce, koučingu na hřišti a usilovném povzbuzování.

Nakonec i všem těm, kteří se na naše borce přijeli podívat a vytvořili jim opravdu bouřlivý kotel a morální podporu.

V neděli si všichni sáhli až na dno svých fyzických sil a pak už prostě nebylo z čeho čerpat.

Díky za obrovský zážitek i pro mě samého. Bojovali jste jako tým a srdíčkem , to je vždy hodně vidět.

„ Kdo je Oilers ? MY !!!!!!!

( Po tomto víkendu to určitě ví i baseballisti v Praze a celé republice )


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page