top of page

Hráči U9 na Draky ani Hrochy nestačili.

Do Brna jsme odjížděli s touhou vyhrát zejména dvě odpolední utkání s Hrochy, před kterými jsme v té chvíli byli v tabulce regionálního přeboru. Dvě výhry by znamenaly udržení skvělé pozice před podzimními zápasy o umístění. Jenže...

Už jenom poskládat sestavu se ukázalo jako problém, neboť hned 4 hráči ze zdravotních důvodů nemohli k důležitým utkáním odcestovat, další se omluvili z rodinných důvodů, a tak jsme k de facto nejdůležitějším zápasům sezóny odjížděli s devíti hráči, z nichž hned osm odehrálo krásný, ale náročný turnaj v Trnavě před dvěma dny... V extrémní teplotě 36 stupňů pro sedmi- až devítileté děti opravdu enormní zápřah!

Draci Brno vs. Oilers Hodonín 10:2 a 17:4

Dopolední utkání na Městském baseballovém stadionu v Brně začínáme (jak je naším špatným zvykem) opět ospale. Než se hráči dostanou do tempa, chvíli to trvá a na ukazateli po dvou směnách svítí skóre 0:9... Poté se konečně probouzíme a obrana začíná fungovat jak má - Nikča zahrává krásný dvojaut, což tým nakopne k vyšší soustředěnosti a odhodlání bodovat i na pálce. David Havlíček se předvede krásným dlouhým dvoumetovým odpalem, aby následně po hitu Matěje Bureše doběhl pro náš první bod. Další bod stahuje svým odpalem Nikča. V závěrečné směně Drakům v útoku nic nedovolíme, stejně tak oni nám, a tak utkání končí relativně přijatelným výsledkem 2:10.

Do druhého zápasu vletíme už probuzeni a nabuzeni oplatit Drakům předchozí porážku. Hned v úvodní směně po dlouhých odpalech Tomáše Dobrovolného, Patrika Vyrubalíka, Nikči Schwarzové a Matěje Bureše bodujeme 3 doběhy, za což sklízíme obdiv a aplaus publika. Draci se však z našeho tlaku rychle vzpamatují a dorovnávají stav na 3-3.. Další směna zápas prakticky rozhodne - Draci hrají v obraně precizně - tři naši pálkaři = tři auty a následně na pálce skórují pětkrát... Následně se ve 3.inn. snažíme stav zvrátit. Patrik, který byl v Trnavě vyhodnocen jako nejužitečnější hráč, si připisuje další dlouhý odpal do zadního pole, aby za chvíli doběhl pro náš 4. bod. Dál plníme mety - David a Nikča se dostávají do skórovací pozice, avšak dva chycené fly-outy bohužel končí směnu. Na pálce už toho (narozdíl od Draků) víc nepředvedeme, a tak utkání končí výsledkem 4:17. Nezbývá než rychle zapomenout, oklepat se z porážky, zregenerovat (jde to vůbec?)... Čeká nás rychlý oběd v Olympii a přesun na hřiště Hrochů... a slunce dál pálí a pálí...

Hroši Brno vs. Oilers Hodonín 11:9 a 12:9

První odpolední zápas je od počátku vyrovnanou podívanou a diváci se rozhodně nenudí. Po první směně vedou Hroši 1-0. Následně otáčíme dvěma doběhy na 2-1 v náš prospěch. Hroši odpovídají vyrovnávacím bodem a dál plní mety. V tu chvíli však ukážeme vůli po vítězství, dokážeme udržet nervy na uzdě a zahráváme třetí out. Ufff... Na pálce naopak Patrik Vyrubalík pálí krásný opozit, který dosedne přesně na lajnu v zadním poli a společně s Davidem Havlíčkem přidávají další dva doběhy! Ujímáme se vedení 4:2 a máme nakročeno udolat soupeře! V tento nejhorší možný okamžik nám ale kolabuje obrana. Nedokážeme zahrát out. Míče nám padají z rukavic jako horký brambor a doslova darujeme Hrochům 5 bodů, což se ukáže jako rozhodující... Vyhecovat uvařené hráče v tento moment není vůbec jednoduchá práce... přesto se zmůžeme ještě k ofenzivě a stahujeme na 6-7 po 4. směně... Naši unavení hráči však v obraně opět kupí jednu chybu za druhou a zápas je rozhodnut. Už bez nervů na naší pálce stahujeme třemi doběhy na konečných 9:12...

Zklamaní a prakticky už bez sil nastupujeme ke 4. zápasu dne... teplota je stále nesnesitelná a koncentrovat se je náročné pro všechny. Úvodní směna přináší další porci chyb v našem podání a obrana je zralá na vystřídání... leč není za koho...stále je nás jen devět... (klobouk dolů před fyzickým fondem a morálkou hráčů)... Od druhé směny zpřesňujeme hru, začínáme si věřit a hrajeme hezké auty. Druhá směna tak končí 0-0, třetí 1-1. Hroši udeří ve směně 4., když pěti doběhy odskakují na rozdíl 9 bodů...ani tehdy se však naši hráči nevzdávají a do utkání promlouvají Ti, jenž doteď nepůsobili na pálce extra silně. Pro body dobíhají Pařízek, Čeleda, i oba Dominikové (Janků a Konečný) a rázem jsme zpět ve hře! Poslední pálkou můžeme utkání vyrovnat, avšak podaří se nám bodovat "pouze" třikrát a i druhý zápas tak končí naší prohrou, tentokrát 9:11.

Závěrečný hrací den jarní části sezóny nám tak nevyšel. Prohráli jsme všechna utkání, nicméně domů odjíždíme i tak se vztyčenou hlavou. Všichni si uvědomujeme, že po devíti měsících tvrdé práce jdeme správnou cestou. Kdo vidí naši hru a může srovnat výkony a myšlení hráčů v dubnu a nyní, je příjemně šokován. Na pálce už hráči předvádí velmi slušné odpaly i proti nadhozu trenéra, obrana dokáže ustát i tlak soupeře postupně zaplňujícího mety.

Je před námi letní soustředění v Třebíči, kterému věnuji večer samostatný článek. Věřím, že každý hráč, který se ho účastní se individuálně zdokonalí právě v těch herních činnostech, které mu činí největší potíže. Než však na soustředění odjedeme, rád bych vás všechny - rodiče a hráče, pozval na posezení u příležitosti konce první poloviny sezóny, které proběhne v úterý 28. června od 15:15 hodin na Rybářské baště v Hodoníně! Přijďte a podělte se s námi o vaše postřehy z naší první baseballové sezóny! ;-) Jsme kdo? Jsme TÝM! Jsme HODONÍN!!!


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page