top of page

Hodnocení Stříbrného Superpoháru 2016 - BRNO (14. - 15. května)

Na „Stříbrňák“ do Brna jsme odjeli s hlavním cílem sehrát 5-6 těžkých utkání se soupeři, kteří jsou baseballově výše než naši hráči, jenž se tomuto sportu věnují osm měsíců. Kádr jsme díky výborné spolupráci s Outmen Skalica doplnili o čtyři kvalitní hráče, kteří nám o víkendu společně se slovenskými trenéry pomáhali důstojně odehrát všechna utkání. Pro naše kluky to byla skvělá možnost získávat zkušenosti a příští rok již být o krok dál a bojovat o vyšší příčky.

NUCLEARS Třebíč vs. OILERS Hodonín 17:1 (5 inn)

Hned v úvodním utkání nás čekal soupeř s ambicemi na celkové prvenství – již jistý posupující (vítěz Z-Cupu), tým Nuclears U10. Na našich hráčích byla patrná nervozita a začali bojácně, což dokázala Třebíč přetavit díky skvělému tlaku na pálce v úvodní vedení 14:0 po třech směnách. Pak ale po krásných zákrocích v poli začala fungovat naše obrana a body přibývaly na kontě třebíčských pomaleji a zbylé směny jsme již končili po třech autech. V závěrečných dvou směnách jsme zabrali i na pálce a dokázali skórovat, což se v sobotu jinému týmu proti téměř bezchybně hrající Třebíči nepodařilo! Hezky zahrané auty nám přinesly potřebnou sebedůvěru, kterou jsme zúročili hned v dalším dějství…

OILERS Hodonín vs. HROŠI BRNO 5:6 (4 inn)

Do druhého utkání jsme vstoupili uvolněněji a dokázali hned v úvodní směně skórovat a vést 1:0. Pak ale Hroši otočili na 3:1, a když se podařil nejlepšímu pálkaři turnaje – Lukáši Kalandrovi tříbodový homerun, bylo skóre 6:1 pro Hrochy. Závěr zápasu se nám ale podařilo statečným výkonem zdramatizovat - v obraně se precizními zákroky prezentovala Nikča Schwarzová, která chytila tvrdý linedrive na první metu, a „Pařez“, který pochytal hned několik těžkých, dlouhých fly-outů v zadním poli. Díky tlaku na pálce jsme donutili brněnský tým chybovat, zaplnili v dohrávce mety a přidávali jeden bodík za druhým, až se skóre zastavilo na stavu 5:6. O posledním outu se hovořilo ještě dlouho po utkání, nicméně na rozhodčí se vymlouvat nebudeme. Dokázali jsme držet krok s týmem, který druhý den vyhrál na Stříbrném Superpoháru zápas o 3. místo, a to se cení. Výkon v tomto utkání patřil k našim nejlepším na turnaji.

PIPAS BRNO vs. OILERS Hodonín 10:0 (5 inn)

Závěrečné vystoupení prvního dne turnaje patřilo mladším hráčům, kteří dostali přednost před zkušenějšími. Zahráli si tak i hráči, kteří nastupují v kategorii U8. Množství chyb v obraně tomu odpovídalo, stejně tak slaboučká pálka nemohla stačit na herně vyspělejší hráče Pipasu, kteří na domácím hřišti nepřipustili komplikace a postupně navyšovali své vedení až na 10:0. Tato porážka znamenala, že jsme ve skupině B skončili na 4. místě a v neděli nás čekali boje o 5. – 8. příčku.

TECHNIKA Brno vs. OILERS Hodonín 11:0 (5 inn)

Technika Brno se už v prvním hracím dnu prezentovala jistými výkony, avšak v těžké A-skupině narazila na Draky a Olympii, proto s dvěma body skončila třetí. Že nás nečeká nic lehkého, bylo jisté již před zápasem. Pro nedělní utkání jsme měli k dispozici užší kádr, ale i ten se statečně pral se silným útokem Techniky. Utkání rozhodla naše doslova nulová pálka. Odpaly, které už měly konečně parametry na hit, skončily v brněnských rukavicích… Ale všechno zlé je k něčemu dobré, takže alespoň víme, že je třeba postavit co nejdříve pálkařský tunel a pálit, pálit, pálit… ;-) Nové pálky jsou již objednány…

Třebíč NUCLEARS U9 vs. OILERS Hodonín 8:4 (5 inn) – utkání o 7. místo

Nuclears do Brna přivezli hned dva týmy, přičemž mladší tým sbíral (stejně jako náš) hlavně herní zkušenosti do dalších let. Až do poloviny utkání se oba celky přetahovaly o vedení, nicméně kolaps naší obrany ve 4. inningu znamenal ztrátu nadějného výsledku a porážku v poměru 4:8. Opět nás zradila pálka, která by měla být daleko silnější. Každý tým pod tlakem dělá chyby a právě tento tlak se na soupeře musíme naučit vyvinout, bez něj nemáme šanci uspět!

Pár slov závěrem:

Individuální výkony si probereme s jednotlivými hráči na tréninku – každý z hráčů získá zpětnou vazbu, aby věděl, na čem nejvíce v příštích týdnech pracovat. Jednotlivce zde proto hodnotit nebudu, až na dvě výjimky - každý z nás trenérů měl za úkol včera nominovat pořadateli nejlepší hráče svého celku. Společně jsme se jako trenéři rozhodli ocenit dva z vás – Leona cenou MVP (nejužitečnější hráč týmu) a Nikču – nejlepší hráčku v obraně. Ceny Vám byly již objednány a dorazí v příštím týdnu, poté vám na tréninku budou předány! Gratuluju, hráli jste výborně!


Celkově hodnotím turnaj jako velmi, velmi přínosný. Děkuji touto cestou všem rodičům za podporu dětí, jejich dopravu na turnaj, péči o ně v aprílovém nedělním počasí! Paní Dobrovolné patří speciální díky za krásné perníkové medaile, které pro naše hráče nechala vyrobit! Další velké poděkování patří také všem Skaličákům, ať už trenérům, hráčům i jejich rodičům – díky kluci, bylo nám ctí s vámi hrát a učit se od vás! A v neposlední řadě děkuji všem hráčům za přístup k turnaji, maximální koncentraci a bojovnost v průběhu všech zápasů. Byli jste skvělí, a když na sobě budete tvrdě makat, budete jednou patřit k nejlepším!

Konečné pořadí

Stříbrného Supercupu 2016 - BRNO

1.Draci Brno

2.Třebíč Nuclears 10

3.Olympia Blansko

4.Hroši Brno

5.Technika Brno

6.Pipas Brno

7.Třebíč Nuclears 9

8.Oilers Hodonín


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page